مجله کرمان ما

تبادل تجربه در زمینه نوزاد پروری با کمک شما امکان پذیر خواهد بود لطفا تجربه خود را در قسمت نظرات با بقیه به اشتراک بگذارید:

مجله کرمان ما

تبادل تجربه در زمینه نوزاد پروری با کمک شما امکان پذیر خواهد بود لطفا تجربه خود را در قسمت نظرات با بقیه به اشتراک بگذارید:

تلف: ترش ،خوشمزه و پرخاصیت

قره قوروت  یا همان تلف یا ترف کرمانیها یکی از فرآورده های فرعی شیر(گوسفند،گاو یا شتر) است که به روش سنتی یا محلی از دوغ تهیه می شود.این محصول در غذاهایی چون انواع آش ها(رشته یا آماچو)عدسی،خوراک مرغ و...استفاده می شود.این فراورده شیری خریداران خوبی در بین دختران وخانمهای جوان دارد.

تلف را می توان در اکثر عطاریها وفروشگاههای محصولات غذائی تهیه کرد.

اما آیا از ارزش غذایی ترف مطلع هستید؟آیا فواید قره قروت را میدانید؟پس برای کسب اطلاعات بیشتر این مطلب را مطالعه بفرمائید.

قره قوروت  یا همان تلف یا ترف کرمونی ها یکی از فرآورده های فرعی شیر است که به روش سنتی از کشک تولید می شود. هر 100 گرم تلف (قره قوروت) حاوی 240 کیلو کالری انرژی است که می تواند بخشی از انرژی مورد نیاز روزانه را تامین کند. تلف (قره قوروت)حاوی پروتئین، کربوهیدرات و چربی است. پروتئین موجود در این فرآورده نقش ساختاری و استحکامی در بدن ( به ویژه عضلات ) دارد و به رشد و نمو کمک می کند.

قند موجود در تلف (قره قوروت)از نوع لاکتوز است که از بهترین قندهای طبیعی می باشد و انرژی کمتری نسبت به قند معمولی دارد. لاکتوز در طی فرآیند تولید تلف (قره قوروت)شکسته شده و به قند ساده تر تبدیل می شود، بنابراین مصرف تلف (قره قوروت)برای افرادی که دچارعدم تحمل لاکتوز شیر می باشند، مشکلی ایجاد نمی کند. از مهمترین خواص تلف (قره قوروت)، درصد پایین چربی آن است که این محصول را به یک محصول رژیمی برای افراد دچار اضافه وزن و چربی خون بالا تبدیل کرده است.
تلف (قره قوروت) مانند سایر فرآورده های لبنی، حاوی کلسیم است. کلسیم از نرمی استخوان در کودکان و پوکی استخوان در بزرگسالان پیشگیری می کند و باعث استحکام دندان ها و تنظیم رشد و تقسیم سلول های پوششی لوله گوارش می شود.
تلف (قره قوروت) حاوی ویتامین d نیز می باشد. این ویتامین باعث افزایش جذب کلسیم در بدن می شود، در نتیجه از عوارض کمبود کلسیم پیشگیری می کند. همچنین از ابتلا به سرطان روده بزرگ نیز جلوگیری می کند.

سایر املاح و مواد مغذی موجود در این فرآورده نیز در فعال سازی آنزیم ها و ویتامین ها و مقاومت بدن در برابر بیماری های عفونی نقش موثری دارند.
از آنجایی که تلف (قره قوروت) حاوی اسیدهای آلی می باشد، ضدعفونی کننده لوله گوارش است، زیرا باعث جلوگیری از رشد باکتری های مضر در لوله گوارش می شود.

اگر تلف (قره قوروت) کشک را نگیرند، میزان اسید لاکتیک و کلسیم کشک بیشتر و مزه آن ترش تر می شود.

این محصول در اکثر شهر های استان (بافت،رابر،شهربابک،سیرجان،بردسیر،بم و...)توسط عشایر ودامداران با استفاده از شیر گوسفند،گاو وحتی شتر به صورت سنتی ومحلی تولید میشود.(جوشاندن دوغ)


توصیه ها:

 از آنجایی که ممکن است به منظور ایجاد طعم و جلوگیری از رشد برخی میکروب ها، به فرآورده هایی نظیر کشک و تلف (قره قوروت)، میزان زیادی نمک اضافه شود، مصرف اینگونه محصولات به افراد دچار پرفشاری خون توصیه نمی شود.
 در حال حاضر برخی از تلف ها(قره قوروت)به صورت سنتی و در شرایط غیربهداشتی تهیه و بسته بندی می شوند. مصرف فرآورده های غیر پاستوریزه منجر به بروز بیماری های گوارشی و مسمومیت می شود،برای خرید این گونه محصولات شناخت فروشنده آن دارای اهمیت است.
 هنگام خرید چنین محصولاتی حتما به تاریخ انقضای محصول توجه کنید.
 زیاده روی در مصرف این فرآورده، به دلیل محتوای اسید آن، منجر به ضعف عمومی بدن شده و توصیه نمی شود.

ضمنا مصرف زیاد آن برای افرادی که دارای مزاج سرد هستند توصیه نمی گردد.

کرمانی ها معمولا از آن در آش رشته یا آش آماچو استفاده می کنند.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد